Parke işleri ev ve ofis ortamında yaygın olmakla beraber, kişisel veya kurumsal olup olmamasına, gün içindeki insan trafiğine, ortamdaki diğer kirletici etkenler göz önünde bulundurularak karar verilen bir zemin döşeme işlemidir. Derzli veya derzsiz olabilmekle beraber farklı zevk ve beğenilerde renklere de sahiptir. Masif, laminat ve lamine parke olmak üzere üç ana çeşidi vardır. Temizlik ve hijyen problemlerinden dolayı laminat ve lamine parke daha çok tercih edilmektedir. Siz de eğer ne istediğinize karar veremediyseniz size uygun ürünü belirlemek için ihtiyaçlarınızı bize iletebilir size uygun olan en iyi parke çeşidini öğrenebilirsiniz. Optimum fiyat, cep dostu bütçemiz ile her zaman sizin yanınızdayız.
Laminat Parke Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?
Laminat parke nedir? Kullanım alanları nelerdir? diye merak edildiği için açıklama konusu olan parke çeşitlerinden laminat parke en kullanışlı, daha az masraflı, daha şık olan bu çeşidi kullanılmaya değerdir. Birkaç farklı katmandan oluşan ve bunların sıkıştırılması ile meydana gelen bir üründür. Renk skalası içinde farklı renklerde bulunabilen bir yapıda tasarlanmıştır. Rengi ağaç rengindedir ancak doğal değildir içeriğinde kısmen bulunmakla beraber sentetik bir maddeden meydana geldiğini söylemek mümkündür. Ahşap zemine benzer eve evinize hoş bir ambians katar. Zemine yapıştırılması belli sıcaklık altında olmaktadır ve sonrasında özel bir bakım istemez.
Parke Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Parke seçerken nelere dikkat edilmelidir? diye sorulduğunda en sık kullanılan alanlar için yapılan bir döşeme şekli olduğundan bakımı da yüksek ölçüde önem arz etmektedir. Derzli olan tür için arada yaklaşık 1mm’lik oluklar tercih edip görsel açıdan size hoş gelebilen bir ürün konu temizlik olduğunda birçok mikrobik atık ve toz için birikme noktası olabilmektedir. Eğer döşemesinin kolay, daha az maliyetli olmasını ve görece daha az kalıntı kalmasını isterseniz derzsiz parke seçebilirsiniz.
• Yanmaya karşı tolerans gösterebilen,
• Yıpranma ve aşınmaya karşı olmalı, iletkenlik açısından ayak sesini absorbe edebilen,
• Zemine kolay uyum sağlayan, yapıştırma gibi bir işlem gerektirmeyen,
• Hijyen koşulları göz önünde bulundurulduğunda ya hemen her gün temizlenmeli ya da antiviral ve antibakteriyel özelliğe sahip olmalıdır.
• Herhangi bir rutubet, nem veya ıslanmaya karşı onu emmesini engelleyecek durumda olmalıdır.