Kapı pencere işleri her konut, iş yer, okul, hastane, kafe, lokanta kısaca tüm kapalı mekânların en güçlü görsellerinden biridir. En güzeli, en moderni ve en çok yakışanı tercih edilmek istenir. Gerek iç mekân gerekse dış mekânda ilk bakışta en çok göze çarpan rengiyle, tarzıyla sahibi olan kişiyi temsil eden önemli öğelerdir. Ancak sadece hoş olması değil aynı zamanda sağlam, dayanıklı, ekonomik olması da istenilen durumlardır. İster ahşap, çelik, melamin, lake, iç kapı veya dış kapı tercihi olsun değişmeyen, kalitesinden ve sizin zevkinizden ödün vermeden en güzelini seçmektir. Pencere seçiminde ise PVC olanlar çok fazla tercih edilmektedir. Cam çeşitleri değişkenlik göstermekle birlikte terletme yapmayan ve çift camlı ısı, ses yalıtımlı olanlar daha popüler bir tercihtir.
PVC Pencere Nasıl Montaj Yapılır?
PVC pencere nasıl montaj yapılır? sorusu aşamalı bir cevap zincirinden oluşmaktadır. Şu biçimde sıralamak mümkündür:
• Takılacak olan pencerenin iç ve dış bölmelerden yanlardan ve kenarlardan ölçüsü alınır.
• Pencerelerin açılacak olan kısımları yuvalarından çıkarılır ve alınır.
• Özen göstererek ve kırmadan camlar yerinden çıkarılır ve sadece iskelet kalıncaya değin bütün hepsi alınır.
• Bir alet yardımıyla önce orta kısımdan başlanarak iskelet olan kısmın temeli sökülür. Ardından bütün hepsi için aynı işlem uygulanır.
• Yeni olan pencere iskeleti ki pencere için uygun olarak ölçülmüş olması gerekir. Açık olan söküm işlemi yapılan yer için uygun mu diye ölçülür ve vidaları ve parçaları takma işlemi için ayarlanır.
• Uygun olacak ölçüde montaj delikleri açılır ve duvara sabitlenir.
Kapı Montajı Nasıl Yapılır?
Kapı montajı nasıl yapılır? sorusu işin ehli tarafından yapıldığında kısa süreli bir işlemdir. Profesyonel olmayan ancak kendisi yapmak isteyen kişiler için biraz uğraştırıcı olabilmektedir. Evinize küçük ve büyülü dokunuşlar yaparak siz de fark yaratabilirsiniz. Sizin bu işlemi yapmak için birkaç malzemeye ihtiyacınız var: mezura, kalem ölçüm için, kapı takozları kapıyı sabit tutmak için, kapı menteşesi, başka bir yere zarar vermemek için tezgâh ve testere, tornavida, vida ve çekiçtir. Eğer iç oda kapısı ise bunun ölçüsü standarttır 90*210 cm’dir. Uygun kapıyı seçip, boyutunu ayarladıktan sonra eski kapıyı çıkartıp ardından alanın ölçüsünü alıp ki eğer standart bir ölçüm değilse. Ardından kapı kasası ve kanatların menteşe ile birbirine geçmesi, vidalama işlemi gerekiyor. Eğer yerine tam oturmadıysa kör kasa, takoz veya poliüretan köpük kullanabilirsiniz.